LG-warmtepomp Therma V HM163M 16 kW

Art-Nr: HM163MR.U34
9.707,69 € 6.771,69 €
Je redt 2.936,00 €
incl. 21% Omzetbelasting , Plus Verzending (Spedition)
Moet worden besteld. Van bestelling tot levering bereid 4 dagen.

Gratis
retourzending
100 dagen
terugkeerbeleid
LG-warmtepomp Therma V HM163M 16 kW
6.771,69 € *
incl. 21% Omzetbelasting , Plus Verzending (Spedition)

Of het nu gaat om nieuwbouw of om de uitgebreide renovatie van een bestaande woning - u moet geen compromissen sluiten als het gaat om warmteopwekking en sanitair waterverwarming. Met het moderne THERMA V lucht/water-warmtepompsysteem van LG heeft u een efficiënte en krachtige oplossing die u kan overtuigen. Dankzij de nieuwste ontwikkelingen en geavanceerde invertertechnologie is LG's THERMA V een baanbrekend systeem met een duurzaamheidsfactor. Met THERMA V kunt u veel verschillende verwarmingstaken snel en effectief uitvoeren. Het genereren van warm water is net zo eenvoudig als het bedienen van een vloerverwarmingssysteem. En omdat LG in alle opzichten overtuigd is van het THERMA V-product, zit er 5 jaar garantie op de toestellen! Dus je bent altijd aan de veilige kant.

Bespaar geld en bescherm het milieu - met THERMA V

THERMA V van LG overtuigt met twee van de waarschijnlijk belangrijkste zorgen van onze tijd: kostenefficiëntie en klimaatvriendelijkheid. In vergelijking met conventionele verwarmingssystemen bespaart u met THERMA V tot 50 % verwarmingsenergie! Dit betekent dat u iets goeds doet voor het milieu en tegelijkertijd de kosten voor de verwarming van uw huis verlaagt. Gezien het hoge besparingspotentieel betaalt de aanschaf van dit moderne LG-systeem zich al na enkele jaren terug. THERMA V is zo ontworpen dat er geen schoorsteen of ketel nodig is. Bovendien bespaart u veel geld op de installatiekosten. Het is ook niet nodig om brandstof op voorraad te houden. Ook het onderhoud en de regelmatige meting van de rookgasvolumes zijn geen probleem.
Profiteer van de subsidiemogelijkheden!

Aangezien de CO2-uitstoot van het THERMA V-verwarmingssysteem van LG extreem laag is, bestaat de mogelijkheid van overheidssubsidies. De federale en deelstaatregeringen bevorderen de aanschaf van deze moderne en milieuvriendelijke warmtepomptechnologie met belastingvoordelen. Het Federaal Bureau voor Economie en Exportcontrole (BAFA) verleent bijvoorbeeld een subsidie als u een bestaand verwarmingssysteem vervangt door een systeem voor het gebruik van hernieuwbare energieën. Voor een THERMA V-warmtepomp kunt u een subsidie van minimaal EUR 1.300 aanvragen, mits uw warmtepompsysteem een jaarlijkse prestatiefactor (APR) van minimaal 3,5 behaalt. U heeft ook de mogelijkheid om verdere subsidies aan te vragen, zoals een rendementsbonus, een ketelvervangingsbonus, een zogenaamde warmtenetwerkbonus of een duurzame combinatiebonus. Informatie over de noodzakelijke vereisten kan worden verkregen bij de BAFA.


Krachtig voor nieuwbouw en renovatie

Het THERMA V-systeem van LG is een optimale verwarmingsoplossing voor uw nieuwbouw. Dankzij de moderne invertertechnologie, die tot in het kleinste detail zorgvuldig is ontworpen, kunt u efficiënt verwarmen of koelen met lage stroomtemperaturen op zowel een monoblok- als een splitsingsbasis. En tot vier keer meer dan een klassiek verwarmingssysteem!

De reden hiervoor ligt in het gebruik van energie uit de buitenlucht. Omdat THERMA V-warmtepompen van LG de omgevingslucht als warmtebron aanspreken. Zelfs bij zeer lage temperaturen kan er veel energie worden onttrokken aan deze omgevingslucht, die vervolgens wordt gebruikt om uw huis of appartement te verwarmen. De elektriciteit die nodig is om de warmtepomp aan te drijven wordt hier niet per se gebruikt om warmte op te wekken, maar alleen om de warmte te transporteren. Door de combinatie van het basisprincipe van de warmtepomp met de invertertechniek kunnen THERMA V-systemen vermogenscoëfficiënten (COP) van 4,10 tot 4,50 bereiken. Dit betekent dat u uw huis of appartement met slechts 1 kW elektriciteit kunt verwarmen. Dit betekent dat u met slechts 1 kW elektriciteit meer dan 4 kW warmte-energie krijgt! Het energieverbruik is dus lager dan bij andere verwarmingssystemen zoals gas- of olieketels of elektrische convectiekachels.

Trouwens: Als u wilt renoveren in plaats van een nieuw huis te bouwen, is dit ook geen probleem: THERMA V kan perfect worden aangesloten op bestaande verwarmingsinstallaties! U kunt het toestel eenvoudig aansluiten op een bestaande centrale verwarming (gas- of olieverwarming). In principe hoeven er geen wijzigingen in het oude systeem te worden aangebracht.


Altijd het beste klimaat - dankzij de LG omvormertechnologie van de THERMA V!

Met de THERMA V komt de innovatieve omvormertechnologie van LG pas echt tot zijn recht. Hiermee kunt u altijd zorgen voor het beste klimaat in uw leefruimte. Een speciaal regelsysteem beïnvloedt het toerental van de compressor en past het aan de respectievelijke vermogensbehoefte aan. Er is geen noodzaak voor vermoeiende handmatige aanpassingen. In plaats daarvan kunt u de temperatuur altijd op een constant niveau houden. Als de buitentemperatuur daalt, verhoogt THERMA V het vermogen volledig automatisch - en vermindert het als het weer warmer wordt.

Met dit alles verwarmt en koelt u met slechts één toestel! Met behulp van ventilatorconvectoren kunt u zelfs een zeer effectieve temperatuurverlaging in de zomer binnen een gebouw bereiken.


Eenvoudig te installeren, snel te gebruiken

Het THERMA V-systeem maakt gebruik van een compacte buitenunit en een eenvoudig te installeren binnenunit. De verbinding tussen de buiten- en binnenunits wordt gemaakt via een koelleiding. Complexe boringen of grondwerken zijn niet nodig. Met THERMA V kunt u de behoefte aan uitgebreide airconditioning in uw huis volledig realiseren. Als de buitentemperatuur op bepaalde momenten onder de normaal verwachte waarden daalt, neemt een extra verwarmingsondersteuning het over. Zo hoeft u geen onaangename verrassingen te verwachten op het gebied van het klimaat.

Let op: De maximaal mogelijke afstand tussen de binnen- en buitenunits van het THERMA V-systeem is 50 meter en het maximale hoogteverschil is 30 meter. Parallelle koeling en verwarming van verschillende binnenunits is niet mogelijk.


Geavanceerd noodsysteem

LG's THERMA V heeft een geavanceerd noodsysteem: de warmtetoevoer wordt in stand gehouden in geval van een onverwachte storing. Hier gelden twee veiligheidsniveaus:

- Niveau 1: Kleine storing zonder uitschakeling: u moet onmiddellijk een technicus bellen om het systeem te controleren.

- Fase 2: Kritieke fout: De buitenunit van het THERMA V-systeem wordt automatisch uitgeschakeld en de warmte wordt nu opgewekt door ingeschakelde elektrische kachels van de hydraulische module.


THERMA V van LG - Wat houdt het in?

Het THERMA V-systeem van LG bestaat uit een aantal geïntegreerde componenten die ervoor zorgen dat alles soepel verloopt. Zo is de luchtgekoelde compressor-condensor-unit bijvoorbeeld buiten opgesteld als buitenunit. De capaciteitsregeling wordt verzorgd door de invertergestuurde compressor. Een gegalvaniseerde plaatstalen behuizing met elektrostatisch aangebrachte polyesterverf beschermt het hoogwaardige systeem tegen corrosie. Het gehele besturingssysteem van de buitenunit is ondergebracht in een stevige doos. Dankzij het ingebouwde warmtepompcircuit kan het toestel zowel voor koeling als voor verwarming worden gebruikt. Doordat de luchtinlaat niet alleen aan de voorkant maar ook aan de achterkant zit, is het mogelijk om meerdere buitenunits naast elkaar te plaatsen om ruimte te besparen. De luchtuitlaat is altijd aan de voorkant.

Een ander belangrijk en elementair onderdeel van het THERMA V-systeem is de tweedelige hoogwaardige warmtewisselaar. Deze bestaat uit een koperen buis waaraan aluminium vinnen zijn bevestigd en is geoptimaliseerd voor het koudemiddel R410A. De aluminium vinnen zijn voorzien van een goudkleurige coating (zogenaamde Gold-Fin), die het apparaat zeer goed beschermt tegen corrosie en vervuiling.

Het systeem omvat ook de ventilatormotor. Deze wordt met gelijkstroom gevoed en heet de THERMA V-omvormer axiale ventilator. Het is zowel statisch als dynamisch uitgebalanceerd en veroorzaakt dus geen noemenswaardig geluid. De volledig hermetische inverter scrollcompressor, die ook in het systeem is ingebouwd, heeft een geïntegreerde motorbeveiliging en een hogedrukschakelaar en is uitgerust met een zogenaamde oliecarterverwarming, die de ophoping van vloeibaar koudemiddel voorkomt.

Tot slot wordt het koelcircuit in de fabriek gedroogd, geëvacueerd en voorgeladen met R410A koelmiddel of olie. Een extra vloeibare subkoeler zorgt ervoor dat het koudemiddel sterk wordt onderkoeld zodat grotere afstanden kunnen worden overbrugd. De koudemiddelleidingen worden aangesloten via afsluiters.


Veel voordelen voor uw tevredenheid

THERMA V van LG biedt u vele voordelen die voor de grootst mogelijke tevredenheid kunnen zorgen:

- Hoogwaardig alles-in-een systeem
- Betrouwbaar, zelfs bij zeer lage buitentemperaturen
- Alle onderdelen van een modern verwarmingssysteem inbegrepen
- Programma voor automatische olieterugvoer bij gedeeltelijke belasting
- Buitentemperatuursafhankelijke schakeling in twee fasen en regeling van de aanvoer- en retourtemperatuur
- Met platenwarmtewisselaar, hoogrendementspomp (klasse A) en expansievat
- Besturing via omvormertechnologie
- Digitale meting van de verdampings- en condensatiedruk en de bijbehorende temperatuur
- Regelgeving in geval van oververhitting en bij warme gastemperatuur
- Ontdooien op verzoek
- LED-display voor de actuele bedrijfsstatus of voor fouten

Belangrijke notitie:
In het geval van de aankoop bevestigen zij dat u voldoet aan " Verordening (EU) nr. 517/2014 van het Europees Parlement en de Raad van 16 april 2014 inzake gefluoreerde broeikasgassen en tot intrekking van Verordening (EG) nr. 842/2006" en alleen een voldoende gecertificeerd bedrijf mag de installatie uitvoeren.
Producent: LG
Unité extérieure Dimensions Largeur (mm)‍:
Buitenunit Afmetingen Hoogte (mm)‍: <1100
Buitenunit afmetingen diepte (mm)‍: 300-349
Buitenunit Gewicht (kg)‍:
Buitenunit Geluidsdrukniveau (dBA)‍: 47
Energie-efficiëntieklasse - verwarming‍: A+++
‍:
Koelmiddel - Type‍: R32
Merk‍: LG
Belangrijke notitie:
In het geval van de aankoop bevestigen zij dat u voldoet aan " Verordening (EU) nr. 517/2014 van het Europees Parlement en de Raad van 16 april 2014 inzake gefluoreerde broeikasgassen en tot intrekking van Verordening (EG) nr. 842/2006" en alleen een voldoende gecertificeerd bedrijf mag de installatie uitvoeren.

Onze voordelen in een oogopslag

Gratis advies
en prijsopgave

Onze vriendelijke klantenservice zal u graag individueel adviseren bij de keuze van de juiste airconditioner inclusief accessoires. Wij zijn beschikbaar voor al uw vragen en proberen altijd op al uw wensen in te gaan. Wij geven u graag een individuele offerte en vinden zeker het juiste airconditioningsysteem voor uw huis of bedrijf.

100 dagen
bedenktijd

Met 100 dagen bedenktijd op basis van het herroepingsrecht bieden wij u een ongekende planningszekerheid. Gebruik deze tijd om zonder zorgen beslissingen te nemen en uw leefomgeving met onze eersteklas producten te optimaliseren.

Gratis verzending
en retour

Is er na de installatie van uw airconditioning nog iets overgebleven? Maak gebruik van onze gratis retourservice en stuur ongebruikt materiaal naar ons terug. Ons team evalueert dit materiaal en betaalt u de dagwaarde van de goederen terug.